actueel

Fototentoonstelling Maankwartier
Snapshot: Next Generation Europe
ster1_geel.png

Snapshot: Next Generation Europe waren unieke fototentoonstellingen en workshops in 2019 en 2020 met werken van jongeren uit de Euregio (Aken en Heerlen). Deze expositie laat het werk zien van jongeren, die in samenwerking met professionals tijdens workshops, op een wederzijdse ontdekkingstour, de stedelijke omgevingen van Aken en Heerlen met hun alomtegenwoordige urbane kunsten hebben vastgelegd.  

 

Snapshot draait om de momentopnames die de schoonheid en poëzie van urban art, de omgeving en haar actoren vastlegt, dit gezien door de ogen van jongeren uit beide landen. Door de professionele ondersteuning is er bij deze jongeren een grotere bewustwording ontstaan omtrent de ambachten fotografie en videografie, daarnaast hebben de jongeren op een speelse wijze kennisgemaakt met de symboliek en tradities van de sub- en eigen culturen. Hierdoor hebben de deelnemers hun perspectief kunnen verbreden, zonder dat taal een barrière vormde. 

 

In verband met de pandemie is besloten om de door de jongeren gemaakte foto’s en video’s online op www.snapshotnge.eu en in verschillende etalages en ramen in de steden Aken en Heerlen te laten zien.
 

In Aken zijn de werken van de workshop deelnemers in de etalage van de voormalige ‘Lust for Life’ (Komphausbadstraße/Dahmengraben, Aken) van 13 juni t/m 11 juli 2020 te zien.
In Heerlen is een selectie van de foto’s in het Maankwartier te zien.   

 

Het euregionale project ‘Snapshot: Next Generation Europe’ wordt gezamenlijk georganiseerd door de Bleiberger Fabrik en Stichting Art in Contexture. 

 

Een grote dank gaat uit naar: Tout Maastricht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg,

Gemeente Heerlen, Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen, Fonds Soziokultur, Stadt Aachen, De Taalunie, The Notorious IBE, Pro Freestyle, Weller, HeerlenMijnStad,

De Vrienden van Maankwartier, de mentoren en natuurlijk de participanten.