wat we doen

De activiteiten van de Stichting Vrienden van het Maankwartier vinden plaats zonder winstoogmerk. Iedereen die zich actief inzet voor de VMK doet dat op vrijwillige basis. Dat geldt voor de leden van het bestuur, voor de leden van de denktank en voor de leden van de werkgroepen. De werkgroepen zijn opgericht om bepaalde activiteiten in en rond het Maankwartier te organiseren. Iedereen, die het Maankwartier een warm hart toedraagt en iets wil doen, kan zich opgeven als vrijwilliger bij één of meerdere werkgroepen.

In het nog korte bestaan van de VMK zijn we er toch al in geslaagd om een aantal  evenementen in het Maankwartier te organiseren.

 

Eind december 2019 hebben we in samenwerking met Heerlen Mijn Stad een kerstmaaltijd verzorgd voor Heerlenaren, die behoefte hebben aan ondersteuning in hun leven.

 

Op 9 april 2020 vond er op het Maanplein, in het kader van de coronacrisis, een opbeurend balkonfeest plaats met als titel 'I Will Survive'. Dj Lex Nelissen draaide vanaf één van de balkons verzoekplaten van bewoners.

De bewoners vierden het unieke feest vol hartstocht mee op hun eigen, versierde balkons. Deze happening werd wederom georganiseerd in samenwerking met Heerlen Mijn Stad. Hier vind je een filmpje over ons feest!

 

Op 27 april 2020 vierden we samen Woningsdag op Koningsdag. Bewoners van Maankwartier versierden hun balkons met oranje en rood-wit-blauwe ballonnen, slingers en de Nederlandse vlag. Ook Maanplein en het park in Maankwartier Zuid werden door vrijwilligers van de VMK versierd. Hier vind je foto's van Woningsdag.

 

Deze activiteiten zijn een begin van wat er in 2020 nog op stapel staat. Diverse werkgroepen van de VMK zijn momenteel bezig met de voorbereiding van een aantal evenementen. Enkele daarvan kunnen helaas pas daadwerkelijk van start gaan als de beperkingen als gevolg van de coronavirus zijn opgeheven.

 

Momenteel zijn de volgende werkgroepen van de VMK actief:

•Trimparcours. In samenwerking met sportschool Clever Fit wordt gewerkt aan een parcours in het Maankwartier, dat gebruikt kan worden om te rennen, te wandelen en/of fitness-oefeningen uit te voeren.

Contactpersoon: Jan Koks, carlajankoks@gmail.com

 

• Zomer Maan Feest. In een nader te bepalen weekend (2 dagen) wordt het Maanplein omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein met een dj, live muziek en vegetarisch/ veganistisch eten. 

Contactpersoon: Aline Ploeg, aline@groenergras.com

 

• Schone Maan. Eens per maand maakt een groep vrijwilligers samen het Maankwartier schoon op de plekken, waar dat onvoldoende gebeurt.

Contactpersoon: Linda Schrader, schraderlin@hotmail.com

  

• Kerstkwartier. Eind dit jaar wordt een speciale kerstmarkt georganiseerd 

in het Maankwartier.

Contactpersoon: Roger Gösgens, rogergosgens@gmail.com

 

• Media. De werkgroep zorgt vooral voor de inhoud van deze website, middels het maken en publiceren van verhalen, interviews en columns. Daarnaast houdt de groep zich bezig met de samenstelling en verspreiding van periodieke nieuwsbrieven van de VMK.

Contactpersoon: Paul van Gageldonk, vangageldonkpaul@gmail.com